Att tänka på när man ska på begravning

Det är alltid omvälvande när någon i ens närhet går bort. Det kan vara många tankar och funderingar gällande begravningen, man kanske aldrig varit med på en begravning innan.

Begravning är en viktigt del i sorgearbetet och kan kännas väldigt tung. Vi gör alltid vårt bästa för att dagen ska minnas som en varm och fin dag. Det är en dag då man har möjlighet att en sista gång ta farväl och visa sin kärlek. Även om man inte tillhör den avlidnes familj eller närmsta umgängeskrets uppskattas ofta ens närvaro av familj och vänner. 

Klädsel

Begravnings klädsel

Klädsel kan variera, finns det specifika önskemål brukar det anges i dödsannonsen. Enligt tradition har män mörk kostym och vit skjorta, och kvinnor bär mörk klänning/kjol med mörk strumpbyxa till eller långbyxor. Finns det inga önskemål kan man i princip klä sig hur man vill men de flesta väljer att klä upp sig för att visa vördnad. 

Blomsterarrangemang

Begravnings blomsterarrangemang

Vi kan hjälpa dig med blomsterarrangemang till begravningen. Med hjälp av täta samarbeten med blomsterbutiker kan vi erbjuda blommor och kransar efter era önskemål.

Har du fler frågor om att besöka en begravning?

Vanliga frågor och svar